optiekruimzicht-hfd-lowvision

Low Vision

Merkt u dat u steeds minder gaat zien, dan is Optiek Ruim Zicht in Dronten de specialist die u kunt helpen. Onze low-visionspecialist meet, adviseert en maakt visuele hulpmiddelen voor slechtzienden. Wij beschikken wij over de benodigde apparatuur om een goed onderzoek te verrichten.

Wanneer de oogarts het gezichtsvermogen niet meer kan verbeteren, is er een indicatie voor de low-visionspecialist. We zullen eerst een onderzoek doen voordat er een advies wordt gegeven.

Het doel van low vision hulpmiddelen is het bieden van vergroting. Immers, als we slecht kunnen zien, dan herkennen we grotere dingen makkelijker dan kleine. U gaat met een low vision hulpmiddel dus niet scherper zien, maar het vergemakkelijkt het zien bij bepaalde taken of maakt bepaalde activiteiten weer mogelijk. Er bestaat geen universeel hulpmiddel dat u de hele dag kunt dragen (zoals een gewone bril) waarmee alle problemen zijn opgelost.

Heeft u vragen of wilt u geholpen worden? U kunt altijd contact opnemen met Optiek Ruim Zicht in Dronten of kom even langs.

Maak een afspraak


Top